نقش بازداریابی در مدیریت سفرهای نوروزی

صنعت گردشگری

مسافران در شهریورماه سال 1403 از آزادراه گرفته تا جاده چالوس و هراز، اغلب بین ۸ تا ۱۳ ساعت مسیر را طی کردند تا به مقاصد مورد نظرشان برسند. عمده شهر‌های شمالی ایران در هفته گذشته به دلیل هجوم مسافر با «کمبود شدید مواد غذایی از نان گرفته تا حتی آب معدنی» روبرو شدند.

صف‌های طویل بنزین نیز عارضه دیگر «سفر‌های تهاجمی» بود. مجموع تعطیلات مناسبتی و آخرهفته (جمعه‌ها) در تقویم رسمی کشورمان، زیر ۸۰ روز است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، «نبود فرصت هفتگی سفر برای ایرانی‌ها بخاطر تقویم تعطیلاتی معیوب» عامل این سفر‌های تهاجی در تعطیلات مناسبتی است.

این اتفاق به‌‌‌دلیل تعداد بیش از حد جمعیت و بسیار فراتر از ظرفیت منطقه و از همه مهم‌تر نبود زیرساخت‌‌‌های کافی افتاد و باعث کمبود نیازهای ضروری همچون مواد خوراکی از جمله نان،  مراکز اقامتی و حتی جای مناسب برای چادرزنی،  صف‌‌‌های طولانی بنزین‌‌‌،  قطعی برق در برخی مقاصد و… شد‌‌‌،  در نتیجه مشابه سایر تعطیلات مناسبتی مسافران تابستانی بار دیگر تاوان فقر تعطیلات منظم در ایران را با کلافگی و خستگی فراوان پرداختند.  آمارهای ارائه‌شده نشان می‌‌‌دهد در تعطیلات گذشته حدود ۲۱ میلیون تردد به استان مازندران صورت گرفته که این رقم معادل جمعیت سفرهای نوروزی امسال بوده و حتی به نوعی رکورد سفرها به شمال کشور شکسته شده است. گیلان دیگر استان بسیار پرتردد تعطیلات بود، ‌‌‌ به طوری که  براساس آمارهای استانی،  بیش از ۹ میلیون شب اقامت مسافر در گیلان ثبت شد.‌‌‌ جمعیت بالای گردشگران در کنار  کمبود یا نبود زیرساخت‌‌‌های لازم و کافی،  چالش‌‌‌های فراوانی را در این استان برای توریست‌‌‌ها و ساکنان گیلان به وجود آورد.

با توجه به هجوم مسافران به شمال کشور در فصل‌های تعطیلات، می‌توان با معرفی و تبلیغ مقاصد گردشگری دیگر در کشور، مانند مناطق تاریخی و فرهنگی در مرکز و جنوب کشور، به کاهش فشار بر زیرساخت‌های شمال کمک کرد. همچنین، می‌توان با ایجاد برنامه‌های گردشگری پایدار و کنترل تعداد مسافران در مناطق پر بازدید، از آسیب به محیط زیست جلوگیری کرد.

Rate this post
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها